Koberec BERBER MR4298 Beni Mrirt ručne tkaný z Maroka, Abstrakt - béžová / oranžová

Nový produkt

hrúbka: koberca: cca 25 - 30 mm

hmotnosť: cca 2,80 kg/m2

druh priadze: 100% vlna

Viac detailov

  balík odoslaný do 48 hodín
  medzinárodná doprava
  30 dní lehota na vrátenie tovaru
  2 roky záruky
  posielame dobierkou

830,56 € s DPH


Pozor: Posledné kusy na sklade!

Tabuľka dát

Materiálvlna
Tvarobdĺžnikový
Vzorgeometria

Detaily

Jedinečné a výnimočné – objavte ručne tkané koberce z Maroka

História výroby kobercov v Maroku siaha tisíce rokov do minulosti. Pre miestnych ľudí boli koberce nielen dekoratívnym prvkom, ale predovšetkým prvkom kultúry. Dnes žije v Maroku približne 45 rôznych berberských kmeňov, z ktorých každý má svoje vlastné jedinečné techniky tkania, farebné palety a vzory.

Ručne vyrábané marocké koberce sú jedinečné, jedinečné dizajnové prvky, zdroj vedomostí o berberskej kultúre a umelecké dielo. Celý výrobný proces prebieha ručne, uzol za uzlom sa tka na stojatom tkáčskom stave. Metódy tkania sa v rámci kmeňa dedia z generácie na generáciu, takže každý marocký kmeň bude mať iné metódy, vzory a preferencie farieb. Z úcty k rokmi odovzdávanej tradícii sú názvy zbierok aj názvami marockých etník, ktoré ich vytvorili. Hlavným materiálom na výrobu kobercov je vlna, vďaka ktorej sú koberce krásne, výnimočne odolné a pohodlné.

Exkluzívne koberce z Maroka sú ideálnym produktom nielen pre milovníkov umenia, ale aj pre cestovateľov a fanúšikov unikátov. Ručný proces výroby zaručuje, že iný koberec rovnaký nikde na svete nenájdete.

Jedinečnosť série kobercov BENI MRIRT je zdôraznená spôsobom získavania materiálu. Vlna, z ktorej sú koberce BENI MRIRT tkané, pochádza z oviec pasúcich sa na najvyšších miestach pohoria Atlas. Poslednou fázou vytvárania koberca je umývanie a kefovanie. BENI MRIRT je kartáčovaný až 5-krát, čo zaisťuje najkrajší vlas koberca dostupný na svetovom trhu.

Charakteristické vlastnosti marockých koberců:

  • Každý koberec je ručně vyrobený marockými tkalci, pouze jeden kus. Díky tomu je tento výrobek jedinečným doplňkem interiéru a stává se uměleckým dílem ve svém oboru;
  • Vyrobeno ze 100% vlny. Jedná se o přírodní materiál, jehož odolnost a pevnost Vám zaručí spokojenost s nákupem na mnoho let;
  • Koberec vyrobený z vlny může být zpočátku mírně prašný - to je přirozená vlastnost tohoto materiálu. Ujišťujeme vás však, že to není nijak zatěžující ani škodlivé.

Vneste do svého domova prvek marocké kultury s jedinečnými a jedinečnými koberci ručně tkanými přímo z Maroka!

 

Príslušenstvo

30 ďalších produktov v rovnakej kategórii:

Sledujte nás na Facebooku