Kategórie

Informace

Protišmykové koberce - krásne a bezpečné doplnky do každého interiéru

Protišmykové koberce - krásne a bezpečné doplnky do každého interiéru

Estetické hľadiská sú pri zariaďovaní domu či bytu veľmi dôležité. Najdôležitejšou otázkou je však v prvom rade bezpečnosť používateľa. Pre vytvorenie úplne bezpečného a zároveň štýlového priestoru sa oplatí zvoliť si protišmykový koberec.

Aký interiér je najlepší protišmykový koberec?

V tejto veci sme obmedzení iba našou predstavivosťou. Množstvo vzorov, farieb a textúr znamená, že tieto koberce nájdu svoje uplatnenie doslova v každej miestnosti a dokonale plnia svoje funkcie. Máme však niekoľko tipov, ktorých sa treba držať.

Protišmykový koberec v kúpeľni je najobľúbenejšou aplikáciou tohto typu výrobku. Mokrá podlaha po opustení vane predstavuje skutočné nebezpečenstvo. Aby sa tomu zabránilo, protišmykové predložky sa zvyčajne používajú hneď vedľa sprchy alebo vane. Spodná vrstva z gumy sa nešmýka ani na mokrej a klzkej podlahe, čím sa minimalizuje riziko pádu. Koberec ako dekoračný doplnok je zároveň krásnym doplnkom a zateplením interiéru.

Protišmykové koberce do kúpeľne

Protišmykový koberec do detskej a tínedžerskej izby je skvelý spôsob, ako spojiť krásny vzhľad, pohodlie a bezpečnosť. Široký výber vzorov a farieb prinúti každého vybrať si ten správny produkt pre seba a svoje deti. Vzhľadom na funkčnosť odporúčame zvoliť produkt s krátkym alebo stredným vlasom. Vďaka tomu bude hranie na koberci príjemné, drobné hračkárske prvky sa nebudú zamotávať do fusaku a dieťa bude pohodlné a stabilné. Protišmyková vrstva koberca udrží koberec na mieste aj pri behaní.

Protišmykové koberce pre deti - kolekcia BAMBINO

Koberce v neštandardných tvaroch dodajú detskej izbe extra šarm. Tieto koberce sa budú perfektne hodiť vedľa postele, v hracom kútiku alebo pri stole. Zaujímavý tvar určite povzbudí tých najmenších k objavovaniu sveta okolo seba a na dotyk príjemná textúra poteší aj tých najnáročnejších.

Protišmykové koberce pre deti - kolekcia SHAPE

Protišmykový kuchynský koberec je jedným z najobľúbenejších spôsobov použitia tohto produktu. Kuchyňa ako srdce domova je jednou z najčastejšie využívaných miestností. Z tohto dôvodu sú pri plánovaní interiéru prioritou pohodlie a bezpečnosť. Pogumované dno zabráni tomu, aby koberček zmenil svoju polohu aj pri častom používaní, behaní, či dokonca na mokrej podlahe. Ďalšou výhodou je určite aj fakt, že väčšinu týchto produktov je možné prať v práčke, takže sa ľahko zbavíte akejkoľvek nečistoty.

Protišmykové kuchynské koberce - kolekcia ANDRE

Skvelým riešením je aj protišmykový koberec do obývačky. Obývacia izba ako miestnosť, kde trávi celá rodina najviac času, si vyžaduje jedinečný výber dekoračných doplnkov. Je dôležité, aby koberec, ktorý sa objaví v tejto miestnosti, bol teplý, pohodlný a bezpečný. Výber vzoru a farby je veľmi individuálna záležitosť.

Klasické interiéry skvele doplnia nadčasové jednotné koberce:

Protišmykové jednofarebné koberce - kolekcia RUMBA

V moderných interiéroch najlepšie poslúžia módne koberce plné vzorov:

Moderné protišmykové koberce - kolekcia ANDRE

Protišmykový koberec do spálne je mimoriadne pohodlné a bezpečné riešenie. Koberce s dlhším vlasom, huňaté alebo imitujúce králičiu srsť sú doplnky, ktoré svojou jemnosťou prekvapia každého. Krásny, moderný vzhľad dodá aranžmánu jedinečný charakter. Protišmyková spodná časť koberca zabráni pohybu koberca aj na klzkých paneloch, čo výrazne zvýši bezpečnosť používania.

Protišmykové koberce – kolekcia LAPIN

Protišmykové koberce – kolekcia POSH

Protišmykové koberce – kolekcia TEDDY

Klasické, moderné, jednotné alebo plné vzorov? Postarali sme sa o bezpečnosť, vy si vyberiete ideálny model pre vás.

Sledujte nás na Facebooku