Kategórie

Informace

Koberec na terasu? Áno, je to možné!

Koberec na terasu? Áno, je to možné!

Koberec na terasu? Áno, je to možné!

Koberce sa zvyčajne spájajú s teplom domova. Umiestnené v obývacej izbe, spálni alebo predsieni poskytujú veľa pohodlia a svojimi krásnymi vzormi dopĺňajú aranžmán. Je však možné všetky tieto výhody preniesť aj na terasu? Áno! Predstavujeme vám koberce, ktoré sa vďaka moderným výrobným postupom skvele hodia na balkóny, terasy, verandy a altánky.

Aký koberec si vybrať?

Moderné výrobné technológie umožnili vznik kobercov, ktoré sa vďaka svojim vlastnostiam mimoriadne ľahko čistia a plne odolávajú poveternostným vplyvom. Sú to koberce tkané šnúrovou metódou. Takzvaný Metóda "plochého tkania" zahŕňa zabalenie priadze vo vnútri koberca, aby sa vytvorila slučka. Pevne omotané rúno vytvára bariéru voči špine a vode, nevybledne a je odolné voči oderu. Vďaka týmto vlastnostiam bude koberec SIZAL ako stvorený do kuchyne, predsiene, terasy, balkóna či altánku.

Ako usporiadať koberec na terase?

Položenie koberca na balkón či terasu je predovšetkým vecou vkusu. Existujú však nepísané pravidlá, ktoré uľahčujú vytváranie zón na terase a aranžmán pôsobí ľahko, útulne a veľmi pohodlne.

Tvar terasového koberca by mal závisieť predovšetkým od množstva priestoru, ktorý má byť usporiadaný. Na veľké terasy sa výborne hodia veľké štvorcové alebo kruhové koberce. Na tých menších - štvorcových alebo podlhovastých.

Koberec na balkóne by mal byť v oblasti, ktorá je určená na odpočinok. Najlepšie medzi nábytok, pod konferenčný stolík. Potom pridanie koberca sedaciu časť krásne uzavrie, zvýši jej komfort a dodá šarm.

Ako čistiť koberce SIZAL?

Nenáročnými výrobkami sú koberce SIZAL, ktoré sú určené na použitie v dome aj mimo neho. Ich čistenie je veľmi jednoduché. Pravidelné utieranie prachu alebo utieranie prachu stačí na to, aby vyzerali bezchybne. V prípade väčších škvŕn ich odstráňte vlhkou handričkou.

Čo sa stane, ak zabudnem dať koberec späť do dažďa alebo horúceho počasia?

Vôbec nič! Strunové koberce sú plne odolné voči poveternostným vplyvom. Moderné výrobné postupy nám umožnili vytvoriť produkt, ktorý bude veľmi praktický a nezmení svoje vlastnosti ani vplyvom dažďa alebo vysokých teplôt.

V prípade, že koberec navlhne, nechajte ho pokojne vyschnúť. Nesušte ho sušičkou ani nedávajte na radiátor. Prídavné zdroje tepla môžu spôsobiť mierne zvlnenie koberca.

Preneste si na terasu trochu domácej pohody! Koberce SIZAL vám s tým pomôžu!

Koberce sisalové

Sledujte nás na Facebooku