Kategórie

Informace

Koberec ako mramor - kamienkové motívy sú veľmi módne.

Koberec ako mramor - kamienkové motívy sú veľmi módne.

Koberec ako mramor - kamienkové motívy sú veľmi módne.

Mramorový koberec je módny doplnok, s ktorým získate štýlový a originálny dizajn interiéru. Toto riešenie sa často volí pri zariaďovaní izieb v modernom, art deco alebo klasickom štýle. Zistite, s čím kombinovať mramorový koberec a prečo sa tento doplnok stal jedným z bestsellerov tejto sezóny.

Mramorovaný koberec - inšpirovaný prírodou

Mramorový koberec je inšpirovaný prírodným kameňom. Už v staroveku sa mramor používal ako stavebný, architektonický a sochársky materiál. Známi sú okrem iného guľôčky z Carrary v Taliansku a z ostrova Bra v Chorvátsku. V Poľsku sa ložiská tejto horniny nachádzajú v Sudetoch. Mramor sa považuje za odolný materiál. Dodáva sa v rôznych farbách. V prípade kobercov je najčastejším kobercom šedý, biely alebo čierny mramor. Vďaka takýmto univerzálnym farbám sa dá kombinovať prakticky s akýmkoľvek aranžérskym doplnkom. Koberec ako mramor čerpá inšpiráciu z prírody, vďaka čomu sa perfektne hodí k mnohým nápadom na interiérový dizajn.

Mramorový koberec - štýlový aranžérsky doplnok

Koberec - mramorový vzor je štýlový aranžérsky doplnok, ktorý zvýrazňuje charakter interiéru. Môže to byť trochu cool. Často sa však používa ako tónovací prvok dekorácie, zdôrazňujúci modernosť a nadčasovosť miestnosti. Mramorový koberec môže imitovať podlahy z tohto materiálu. Oproti studenej skale má však peknú štruktúru. Jeho povrch môže byť jemne lesklý, čo prispieva k tomu, že sa pekne trblieta na prirodzenom aj umelom svetle. Vlákna príjemné na dotyk spríjemňujú šliapanie bosými nohami na mramorový koberec. Kvalitný materiál sa nedeformuje, čo je tiež výhodou tohto aranžérskeho doplnku. Biely mramorový koberec, rovnako ako čierny alebo sivý, je oceňovaný pre svoje početné výhody. Jedným z nich je, že materiál môže z diaľky klamlivo napodobňovať prírodnú horninu. Výrobcovia ponúkajú rôzne farebné modely, čo vám umožňuje nájsť koberec prispôsobený vašim individuálnym potrebám a nápadom na usporiadanie. Mramorový koberec môže mať pogumované dno, vďaka čomu sa nepohne ani nepoškodí podlahu. Výhodou kvalitných modelov je jednoduché čistenie, tepelná izolácia a zvuková izolácia miestnosti. Sú dostupné za prijateľné ceny, čo tiež hovorí v ich prospech. Čierny, biely alebo sivý mramorový koberec je štýlový, elegantný, dizajnérsky a moderný doplnok, ktorý si získal priazeň mnohých interiérových dizajnérov a užívateľov.

Mramorový koberec - prečo sa to oplatí?

Mramorový koberec sa oplatí zvoliť takýto aranžérsky doplnok? Efekt získaný týmto prvkom dekoru je originálny a nadčasový. Preto by ste mali zvážiť jeho použitie vo vašej domácnosti. Toto riešenie je veľmi obľúbené a má medzi používateľmi pozitívne názory. Koberec - mramorový vzor imituje podlahu z tohto vzácneho materiálu. Toto je jedna z výhod, na ktorú používatelia tohto typu aranžmánového doplnku dbajú. V porovnaní so studeným kameňom si môžete ľahnúť na koberec a užívať si príjemnú štruktúru materiálu. Na internete nájdete množstvo názorov potvrdzujúcich, že čierny, biely alebo sivý mramorový koberec je ideálnym riešením do mnohých interiérov. Niet divu, že ide o jeden z najvyberanejších aranžérskych doplnkov tejto sezóny.

Mramorový koberec - s čím kombinovať?

Sivý, biely a čierny mramorový koberec sú najbežnejšie farby medzi mramorovými modelmi. Túto položku je možné kombinovať s mnohými štýlmi vrátane, ale nie výlučne, moderné, art deco alebo klasické. Oplatí sa však zvoliť takú farbu materiálu, aby ladila s ostatnými doplnkami, napríklad závesmi alebo farbou poťahu. Biely mramorový koberec, rovnako ako čierny alebo sivý, sa bude hodiť prakticky do každého interiéru - spálne, pracovne, obývačky či predsiene. Stáva sa tiež, že používatelia používajú vo svojich kúpeľniach malé koberčeky tohto typu. Nepochybným hitom tejto sezóny je mramorový koberec. Neustále rastúca obľuba tohto typu aranžérskych doplnkov nám umožňuje veriť, že budú módne aj v nasledujúcich sezónach. Mnoho príkladov aranžmán s ich účasťou možno nájsť na blogoch o interiérovom dizajne a v časopisoch o interiérovom dizajne. Nemožno uprieť, že mramorový koberec je štýlovým a elegantným doplnkom, ktorý svojím dizajnom dopĺňa aranžmán.

Mramorový koberec

Sledujte nás na Facebooku