Kategórie

Informace

Koberec so strapcami - tohtoročný aranžérsky hit

Koberec so strapcami - tohtoročný aranžérsky hit

Koberec so strapcami - tohtoročný aranžérsky hit

Koberec so strapcami je aranžérsky doplnok, ktorý sa vracia vo veľkom štýle. Ide o módny a univerzálny prvok interiérového dizajnu, ktorý sa čoraz častejšie vyskytuje v našich bytoch. Pomáha zvýrazniť charakter miestnosti a dodať jej požadovanú atmosféru. Čo sa oplatí vedieť o tomto aranžérskom doplnku? Ako mám prať a ošetrovať koberec so strapcami?

Koberec so strapcami - kobercový trend roka

Koberce so strapcami sú jedným z kobercových trendov posledných sezón. Veľa nasvedčuje tomu, že s nami zostanú dlhšie. Väčšina modelov je inšpirovaná retro štýlom, ktorý umožňuje dodať interiéru charakter a narušiť rutinu. Strapový koberec do obývačky je obľúbeným doplnkom v štýloch ako: boho, vintage alebo eklektický. Sú dostupné v rôznych farbách, takže ich možno s úspechom použiť na mnohé aranžmány. Koberec so strapcami sivý, béžový, biely alebo krémový sú len niektoré z návrhov, ktoré si pre nás výrobcovia kobercov pripravili. Malý alebo veľký koberec so strapcami – základným poznávacím znakom sú strapce. V závislosti od modelu môžu mať rôznu dĺžku. Často sú už vo výrobe šité ozdobným strojovým stehom, niekedy s použitím nití v kontrastných farbách, inokedy v tlmených farbách. Obdĺžnikový alebo okrúhly koberec so strapcami - strapce je možné zapletať rôznymi spôsobmi, čo tiež dodáva tomuto typu doplnkov charakter. Obdĺžnikové koberce so strapcami ich majú spravidla len na krátkej alebo dlhej strane, menej často na všetkých koncoch. Za zmienku tiež stojí, že výrobcovia ponúkajú rôzne modely, pokiaľ ide o tvary, vrátane: okrúhleho koberca so strapcami, obdĺžnikového alebo štvorcového.

Farebné koberce so strapcami

Tlmené farby, napríklad biely koberec so strapcami, nie je jedinou ponukou výrobcov tohto typu aranžérskych doplnkov. Môžeme zvoliť aj model vo výraznejšej farbe. Módnym riešením je veľký koberec so strapcami v pastelových farbách, napríklad mätová, púdrovo ružová alebo svetlomodrá. Farebné obdĺžnikové alebo okrúhle koberce so strapcami môžu byť atraktívnym doplnkom mnohých interiérov. Jeho farebnosť sa oplatí skombinovať s ostatnými dekoratívnymi prvkami v miestnosti, ktoré zvýraznia charakter celku.

Ako čistiť strapcový koberec?

Ako prať strapcový koberec? Ako vyčistiť tento typ aranžérskeho doplnku, aby nám slúžil roky? Koberec so strapcami je efektným aranžérskym doplnkom, ktorý sa najčastejšie umiestňuje do obývačky, jedálne, menej často do spálne či detskej izby. Stojí za to zabezpečiť, aby si svoje čaro uchovalo roky. Či už ide o čierny alebo biely strapcový koberec, základným princípom starostlivosti je pravidelné čistenie. Nezabúdajte ani na vysávanie, ktoré pomôže pri systematickom odstraňovaní škodlivín v podobe peľu a prachu. Ako vyprať koberec so strapcami, aby si zachoval všetky svoje kvality? Na umývanie kobercov používajte špeciálne čistiace prostriedky. Použitie nesprávnej prípravy môže spôsobiť, že sa strapcový holičský koberec zhorší alebo bude náchylnejší na zafarbenie. Či už je to čierny alebo béžový koberec so strapcami - môžete ho vyčistiť doma bez toho, aby ste museli ísť do práčovne. Nezabúdajte však na správne vysušenie, aby strapce zostali v prirodzenom, továrenskom usporiadaní. Potom sa nebudú ohýbať a strapcový koberec zostane dlho štýlovým aranžérskym doplnkom. Strapové berberské koberce sú zvyčajne tkané na bavlne, ktorá ju pomáha udržiavať v čistote. Navyše krásne vyzerá a dodáva interiéru jedinečný charakter. Je to skvelý aranžérsky doplnok pre ľudí, ktorí radi experimentujú s dizajnom interiéru bytu.

Prečo strapcový koberec?

Prečo by ste sa mali rozhodnúť pre strapcový koberec? Nemožno uprieť, že takéto modely sú trendom posledných sezón. Preto sú atraktívnym doplnkom väčšiny interiérových štýlov. S ich pomocou môžete dosiahnuť mimoriadny efekt. Napríklad béžový koberec so strapcami skvele zapadne do tlmených aj výraznejších interiérov. Koberec do obývačky so strapcami, ako aj do akejkoľvek inej miestnosti v byte, by mal byť protišmykový. To je dôležité, najmä ak v dome žijú malé deti, ktoré bežia a môžu sa ľahko pošmyknúť. Čoraz viac výrobcov štandardne vyrába strapcové koberce s protišmykovou spodnou stranou. Vďaka tomu sa nekĺže po podlahe – bez ohľadu na to, či ide o drevené parkety, panely alebo dlažbu. Ak už poznáte odpoveď na otázku, ako prať strapcový koberec, môžete tiež s plným vedomím povedať, že udržiavať ho v čistote nie je žiadna výzva. Čistí sa rovnako ako tradičný koberec, zvláštnu pozornosť treba pri sušení venovať strapcom. Koberec so strapcami sivý, biely alebo béžový - bez ohľadu na jeho farbu, interiéroví dekoratéri odporúčajú tento typ aranžérskych doplnkov do miestností v minimalistickom štýle.

Koberec so strapcami

Sledujte nás na Facebooku