Kategórie

Informace

Umelá tráva - krásna a zelená po celý rok

Umelá tráva - krásna a zelená po celý rok

Umelá tráva - krásna a zelená po celý rok

Jar je najlepší čas na starostlivosť o terasu, balkón a okolie domu. Vegetácia ožíva a počasie láka tráviť čas vonku. Preto stojí za to vytvoriť v týchto priestoroch pohodlné, krásne miesto, ktoré vám umožní relaxovať alebo sa dobre baviť s rodinou a priateľmi. Každý aranžmán skvele doplní koberec imitujúci trávu.

Podlahové krytiny imitujúce trávu sú čoraz obľúbenejšie. Doteraz známe športoviskami, dnes sú krásnou ozdobou balkónov, terás, záhrad a bazénov. Je to tiež produkt, ktorý na rozdiel od klasického trávnika nevyžaduje údržbu. Ide teda nielen o mimoriadnu dekoráciu, ale aj o spôsob, ako ušetriť čas.

Z čoho je vyrobená umelá tráva?

Na začiatku svojej existencie sa na výrobu používali nekvalitné materiály, ktoré svojou štruktúrou pripomínali skôr ostré nepríjemné ihličie ako mäkkú trávu. To by vysvetľovalo fakt, že si v tom čase nezískal veľkú obľubu aj napriek svojmu obrovskému potenciálu.

V dnešnej dobe, kedy je technológia vysoko rozvinutá a technologické možnosti sú takmer neobmedzené, sa nám podarilo vytvoriť umelú trávu mäkkú a príjemnú na dotyk ako prirodzenú. Na výrobu používame najmä polypropylén a polyester. Ide o dva druhy umelých vlákien, ktoré sú najodolnejšie voči mechanickému poškodeniu a žmýkaniu zo všetkých dodnes známych materiálov, z ktorých je možné takúto podšívku vyrobiť.

Umelá tráva vďaka vysokopevnostným materiálom môže byť použitá vonku bez ohľadu na prevládajúce poveternostné podmienky. Ak je povrch umelého trávnika rovný, odvodňovací systém zabráni aj tvorbe kaluží.

Kde sa dá použiť umelá tráva?

Pri použití tohto typu dekorácie sme obmedzení len našou fantáziou. My si však predstavíme miesta, kde sa umelá tráva objavuje najčastejšie:

- Umelá tráva na balkón a terasu. Tráva použitá v týchto priestoroch vám dáva pocit, že ste na pozemku počas popoludnia, aj keď bývate v paneláku. Vytvorený efekt skutočného trávnika poskytne veľa pohodlia. Udržiavanie vášho balkóna alebo terasy v čistote vám tiež výrazne uľahčí. V lete ochráni vaše nohy aj pred spaľujúcim teplom balkónových dlaždíc. Tráva sa vplyvom vysokých letných teplôt nezohrieva a netopí.

- Umelá tráva na ihrisko. Je to zďaleka najobľúbenejšia aplikácia tohto typu podlahovej krytiny. Bez nej by neexistovali vonkajšie športoviská a futbalové ihriská. Použitie umelej trávy v týchto zariadeniach má nielen vizuálny, ale aj praktický význam. Podlaha imitujúca trávu tlmí pády, čím sa minimalizuje riziko poškodenia zdravia pri športe. Mäkká štruktúra tiež chráni kĺby pri behu, pretože každý krok je odpružený.

- Umelá tráva do záhrady. Je to skvelá alternatíva na miesta, kde prírodná tráva nechce rásť podľa predstáv, alebo kde jednoducho nie je čas sa o ňu starať. Umelá tráva nevyžaduje žiadne špeciálne čistenie, hnojenie alebo prerezávanie. Po nainštalovaní si užívatelia užívajú mnoho rokov.

- Umelá tráva pre detské ihrisko. Toto je ďalšie miesto, kde často nájdete koberce imitujúce trávu. Jeho použitie je z bezpečnostných dôvodov veľmi dôležité. Tráva absorbuje pády, ktoré sa medzi deťmi stávajú veľmi často.

Prečo si vybrať umelú trávu?

Použitie umelých trávnikov je veľmi pohodlné riešenie, ktoré šetrí veľa času. Najväčšie výhody tohto riešenia sú:

- Nie je potrebná špeciálna starostlivosť o trávnik. Umelá tráva nevyžaduje kosenie, hnojenie, prerezávanie a polievanie. Ide o prakticky bezúdržbový výrobok, ktorý sa po umiestnení na dané miesto teší svojmu krásnemu vzhľadu dlhé roky.

- Nedostatočné hnojenie má ďalšiu výhodu – nižšie náklady na údržbu ako klasický trávnik. Nákup koberca imitujúceho umelú trávu je jednorazový výdavok. Hnojivá by sa mali kupovať ročne alebo častejšie.

- Pohodlie pre majiteľov psov a mačiek. Zvieratá sa nebudú kopať v záhrade, čo umožní dokonale krásny priestor. V tomto aspekte je však mierna nevýhoda - svojich domácich miláčikov by ste mali okamžite upratať.

- Odolné voči poveternostným vplyvom a žiadne kaluže. Bez ohľadu na to, či je vonku dážď, sneh alebo slnko, umelá tráva bude vždy vyzerať skvele. Premyslený výrobný proces umožnil aj použitie materiálu, ktorý nebude zadržiavať vodu, takže na rovnej zemi nie sú žiadne kaluže.

- Pohodlie a bezpečnosť. Kvalitné materiály použité pri výrobe zaručujú, že vlákna trávy budú príjemné na dotyk a pohodlné. Mäkký fleece tiež dobre tlmí nárazy pri páde, takže môžete minimalizovať riziko zranenia.

- Tráva nemusí byť zelená! Naša ponuka obsahuje umelú trávu v mnohých odtieňoch zelenej, ale aj v iných farbách. Je teda zaujímavou alternatívou koberca na terasu či balkón a zaujímavým doplnkom originálnych aranžmánov.

- Ďalšou výhodou týchto syntetických materiálov je skutočnosť, že v žiadnom prípade nespôsobujú alergie. Preto sú ideálne na vytvorenie trávnika pre ľudí, ktorí sú každodenne alergickí na peľ tráv.

Ako teda môžete usúdiť, umelá tráva je mimoriadne všestranný produkt. Možnosti jeho využitia sú nekonečné. Kvalitné materiály použité na výrobu zaručujú teplo, pohodlie a krásny vzhľad všade tam, kde sa dá použiť.

Zmeňte svoju terasu, balkón a záhradu jediným doplnkom - umelou trávou!

UMELÁ TRÁVA

Sledujte nás na Facebooku