Kategórie

Informace

Kuchynský koberec - praktické rady

Kuchynský koberec - praktické rady

Kuchynský koberec - praktické rady

Kuchyňa je nepochybne jedinečným interiérom v každej domácnosti. Práve v tomto priestore trávi rodina najviac času pri spoločnej príprave a jedení jedál. Je to aj miestnosť, kde špina nie je náročná – každému predsa pri varení niečo spadne.

Na uľahčenie udržiavania čistoty v kuchyni a na ochranu parkiet či dlaždíc sa oplatí použiť koberec, ktorý bude svojimi vlastnosťami a štruktúrou pohodlný, ľahko sa čistí a poteší svojím vzhľadom.

Aký koberec do kuchyne si mám vybrať?

Veľkosť, farba a vzor sú veľmi individuálne záležitosti. V závislosti od miestnosti, jej charakteru a osobných preferencií si môžete vybrať jednotné, vzorované, tlmené farby alebo viacfarebné koberce.

Pomocou farieb a vzorov môžete úplne zmeniť vzhľad miestnosti. Ak teda chcete do svojej kuchyne vniesť teplo domova, zvoľte béžový, hnedý, krémový alebo ecru koberec. Ak je nábytok a steny v tlmených farbách a chcete prelomiť mieru – najlepšie poslúžia koberce so vzormi, geometrickými alebo typickými kuchynskými potlačami.

Najdôležitejšie je však vybrať vhodnú technológiu výroby. Dlhoročné skúsenosti nám umožňujú povedať, že do kuchyne sú najlepšie koberce SIZAL so slučkovým vlasom a tie, ktoré sa dajú prať v práčke.

Koberce SIZAL sú jedinečné produkty. Vyrábali sa metódou „plochého“ tkania. To znamená, že rúno sa nestrihá ako pri tradičnom koberci, ale vnútri sa skladá a vytvára slučky po celej ploche. Vďaka tomuto behúňu sa do rúna nedostanú žiadne nečistoty ani prach a na jeho vyčistenie stačí pravidelné vysávanie. Na väčšie alebo mokré škvrny použite vlhkú handričku. Zaujímavosťou je, že koberce SIZAL je možné použiť aj v exteriéri. Sú perfektným doplnkom pri úprave terasy či balkóna, keďže sú plne odolné voči poveternostným vplyvom a UV žiareniu.

Koberce sisalové

Predložky na bielizeň sú skvelé aj ako dekorácia do kuchyne. Ide o produkty, ktoré sa mimoriadne ľahko udržujú v čistote. V prípade znečistenia stačí koberec jemne poskladať na kocky, vložiť do práčky a vyprať pri teplote maximálne 30 °C.

Koberce na pranie

Z akého materiálu by mal byť kuchynský koberec?

Syntetické vlákna sú nepochybne najodolnejšie voči oderu, hneteniu a čisteniu. Polypropylén a polyester sú najlepšie materiály v kuchyni. Na ich vyčistenie postačí vysávanie a v prípade väčších škvŕn - mokrá handrička.

Oplatí sa vybrať si aj koberec s pogumovaným protišmykovým dnom alebo zvážiť kúpu protišmykovej podložky. Výrazne tak zvýšite úroveň bezpečnosti a zabránite šmýkaniu koberca po mokrej alebo klzkej dlažbe.

Kuchynský koberec - krásny doplnok k aranžmánu a ľahšie sa udržiava v čistote.

Sledujte nás na Facebooku